RAVINTOLA TAMPELLA

Tampellassa nautitaan tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa upeassa miljöössä. Meille tunnelma on puoli ruokaa: hurmaava henkilökuntamme nostalgisten puitteiden kanssa tekevät Ravintola Tampellasta helposti lähestyttävän ja kiehtovan ruokapaikan keskellä kaupungin arvostetuinta aluetta.

JUURET PELLAVASSA

Ihastuttava miljöömme on alun perin ollut Tampellan pellavatehdas, jonka perusti Adolf Törngren vuonna 1856. Tammerkosken länsirannalla olevan tehtaan tärkeimmät tuotteet olivat langat ja köydet sekä erilaiset kankaat purjeista pyyheliinoihin. Tehdasalueella harjoitettiin myös metsä- ja metalliteollisuutta, mutta meidän tiloissamme kehrättiin ja kudottiin pellavaa. Tehtaan tavaramerkiksi muodostuivat lopulta damastiliinat, joiden suunnittelijoina oli suomalaisia taiteilijoita. Tehdas työllisti alusta lähtien satoja henkilöitä.

Tampellassa tekstiiliteollisuuden vaikeudet alkoivat keinokuitujen ja painokankaiden yleistymisen myötä, ja pellavan tuotanto Tampellan alueella loppui jo 1977. Alue muutettiin lopulta 2000-luvun alkua henkiväksi kaupunginosaksi, jossa kosken rannan teollisuusrakennukset säilytettiin.

…ja onneksi säilytettiin! Tampellan tehtaan vanha kutomotila antaa erityisen tunnelmalliset ja tyylikkäät puitteet ravintolallemme, joka avattiin vuonna 2016.  Ikkunoistamme avautuu upea koskimaisema ja sisustuksessa on kunnioitettu tehdasmiljöön elementtejä: vanhan kutomohallin avaruus yhdistyy hämärään tunnelmallisuuteen

Myös menuun on otettu vaikutteita tehdasympäristöstä. Maistuisiko esimerkiksi Veturihallin viikuna, Konepajan pippuripihvi, Masuunin maksa tai Pörssiyhtiön pistaasipähkinä-suklaakakku?